Je bent niet alleen. Meer dan de helft van de mensen schaamt zich wel eens voor zijn voeten. Twee van de tien mensen durft zelfs zijn of haar blote voeten niet te laten zien omdat ze zich schamen. Dat zijn bijna 3,5 miljoen Nederlanders, verrassend veel. Dat is erg jammer. Ik sta voor je klaar, kom langs voor de gratis voetencheck.

Veel mensen schamen zich voor hun voeten. En dat is best gek, want jouw voeten zijn uniek, ze werken hard en hebben veel te verduren. Lak je je nagels uit schaamte, heb je eelt of ingroeiende nagels? Zorg dat je voeten gezond en verzorgd zijn, door ze regelmatig te laten behandelen. Want jij en je voeten verdienen het om te stralen.

Wie vol in het leven staat, vraagt veel van zijn voeten. Een bezoek aan de pedicure is dus niets om je voor te schamen. Want zo zorg je dat je niet alleen dit jaar, maar ook de komende jaren met gezonde voeten alles uit de dag kunt halen. Zorg goed voor je voeten!

Wanneer je hard werkt en een druk leven hebt, vraag je veel van je voeten. Voetproblemen als eelt, schimmelnagels, of ingroeiende teennagels zijn dan ook veel voorkomende problemen. Schaam je dus niet, maar ga gewoon naar de pedicure. Want, je voeten in vorm, jij in vorm!

Je bent niet alleen. Veel mensen ervaren voetproblemen. En dat is niet gek, want ze hebben veel te verduren! Door een energiek leven kun je last hebben van kloven, likdoorns, of eelt op je voeten. Heb je hulp nodig bij de verzorging van je voeten? Schaam je niet en maak een afspraak. Ik sta graag voor je klaar, want leven op gezonde voet dat doet je goed!

Tips voor je voeten


Knip teennagels recht, om ingroeien van de nagels te voorkomen. Niet te kort, de nagel moet iets langer zijn dan de punt van je teen. Houd rekening met de natuurlijke vorm van het witte randje. Vijlen zoals bij de nagels van de handen mag wel, liefst in één richting om splijten van de nagel te voorkomen.


Schimmelinfecties zijn besmettelijk. Douche na het sporten met badslippers aan en droog je voeten goed af, ook tussen de tenen.


Draag schoenen die voldoende ruimte bieden aan de tenen, zowel in de breedte als in hoogte en voorkom ingroeiende teennagel.


Smeer je voeten in met een voetcrème. Deze houdt de huid soepel.


Zorg dat je schoenen goed passen en bij voorkeur schoenen van echt leer zijn. Zo verminder je de kans op eelt en schimmel. 


Was je voeten meteen na het sporten, het liefst zonder zeep.


Kies voor schone sokken van natuurlijk, naadloos en vocht absorberend materiaal.


Voorkom een weke huid en laat schoenen na het dragen bij voorkeur 24 uur rusten om het vocht te laten verdampen.


Laat overmatig eelt minimaal twee weken vóór een wedstrijd verwijderen in verband met klachten zoals een branderig gevoel.


Wissel regelmatig van schoenen en desinfecteer schoenen en sokken met een schimmelwerend middel.