De vinger op de zere plek leggen

De vinger op de zere plek leggen? Dat is niet altijd zo gemakkelijk. Triggerpoints zijn pijnlijke lokale verkrampingen in spieren. Deze kleine spierknoopjes kunnen voor veel klachten zorgen. Het probleem met triggerpoints is dat ze vaak op een andere plek liggen, dan waar de klachten zich voordoen. Triggerpoints zorgen voor voortdurende spanning of verzwakking, die door kan werken op pezen of aanhechtingspunten. Vervolgens kunnen de klachten zich uitbreiden naar de gewrichten. Het doel van triggerpoint massage is om de bron van de klacht te achterhalen en te behandelen.

Door het behandelen van triggerpoints  ontspant de spier en de fascia om de spier. Een gevoelige maar effectieve massage bij krachtverlies, bewegingsbeperkingen en uitstralende pijn. Wanneer je op de triggerpoint flinke druk geeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. De triggerpoint massage wordt uitgevoerd door druk uit te oefenen op de triggerpoint. De spier ontspant zich hierdoor en komt weer in balans. Wanneer een bepaalde techniek effectief is, zal na verloop van tijd vaak een zogenaamde release worden gevoeld. Ik kan dit voelen doordat het weefsel onder mijn hand opeens verzacht. Je gaat op hetzelfde moment voelen dat de plek minder pijnlijk wordt.

Na de triggerpoint massage zal ik je instructies meegeven hoe je zelf zo’n punt kan behandelen. Je kunt dan zelf merken hoe dit je herstel bevordert. In mijn massage zal ik niet alleen maar deze techniek uitvoeren maar ook andere technieken erbij betrekken.