Tip 1
Koop je schoenen het liefst aan het eind van de middag. Soms worden je voeten in de loop van de dag namelijk dikker en je schoenen mogen dan niet knellen.

Tip 2
Laat altijd je voeten opmeten in de lengte en breedte. Veel mensen lopen op te kleine schoenen, omdat ze gewend zijn een bepaalde vaste maat te kopen. Voeten veranderen echter met de jaren, ze worden door verminderde spiersterkte groter en breder.
Tip 3
Bij veel mensen is de ene voet iets groter dan de andere. Pas daarom altijd beide schoenen en koop de schoenen op de grootste voet.
Tip 4
Kijk goed of de schoen een stevig en goed omsluitende hielomvatting heeft. De hielomvang moet niet met de duimen te duwen zijn.
Tip 5
Het model van de schoen moet overeenkomen met het model van de voet.
Tip 6
De tenen moeten in de schoen vrij en recht naast elkaar kunnen liggen en het bovenleer niet raken, zonder uit hun natuurlijke stand gedrukt te worden. Let dus goed op voldoende lengte en breedte, maar ook op de hoogte.
Tip 7
Let op de plaats van de naden, stiksels en versieringen op en in de schoen. Voel met je hand in de schoen of er geen onderdelen in de schoen voor irritatie of drukplekken kunnen zorgen.
Tip 8
Wanneer je een paar schoenen gevonden heeft, loop er dan eerst een tijdje mee in de winkel. Koop alleen schoenen die direct goed zitten, want schoenen ‘lopen’ niet uit. Ze worden misschien iets soepeler maar nooit groter.
Tip 9
Voor dagelijks gebruik adviseer ik schoenen met een maximale hakhoogte van 3 centimeter.
Tip 10
Hoe breder de hak van de schoen, hoe stabieler je op de schoen staat. Hoe steviger de hielomvatting, hoe minder kans op verzwikken van de enkel.
Tip 11
Wanneer je gebruik maakt van podotherapeutische zolen, let er dan op dat de schoen een losse binnenzool bevat. Vaak bevat een schoen losse comfortzooltjes, als je deze eruit haalt, is er precies plaats voor een podotherapeutische zool.