Dermatonics

In de praktijk werk ik met de professionele verzorgingslijn van Dermatonics.
Dermatonics is in 2008 opgericht door huidverzorgingsexperts in Cambridgeshire, Engeland. Hun visie is altijd geweest om innovatieve actuele en dermatologische producten te produceren. Zij geloven dat het mogelijk is om met een grotere efficiëntie natuurlijke producten te creëren die aantoonbare productvoordelen opleveren in vergelijking met wat er momenteel op de markt is. De natuur heeft de best mogelijke ingrediënten gegeven en zij gebruiken die ingrediënten in al hun producten. 

Al hun zorgvuldig samengestelde producten worden vervaardigd in het VK en bevatten een reeks natuurlijke ingrediënten, zoals Manuka-honing uit Nieuw-Zeeland, Finse colloïdale havermout en ureum, een van de natuurlijke vochtinbrengende factoren van de huid. Ze gebruiken ook andere natuurlijke ingrediënten in hun producten, waaronder pepermunt, arnica, kastanje, sheaboter, Zweedse haverlipiden, olijfolie en zelfs papayasap. Zij bieden hun klanten veilige en effectieve producten, waarvan de ontwikkeling is ondersteund door uitgebreid onderzoek en producttesten.

Onderstaande producten van Dermatonics zijn te koop bij Crista Pedicure:

Heel Balm

Dermatonics combineert Manuka-honing, met zijn natuurlijke genezende kracht en de natuurlijke hydraterende eigenschappen van ureum, om een ​​vocht inbrengende crème te creëren die zichtbare resultaten biedt.

Lees alles over
Heel Balm 

€ 9,95


Hard Skin Removing Balm

Dermatonics harde huidverwijderende balsem met 10% ureum bevat vochtinbrengende karitéboter en hydraterende Zweedse haverlipiden die samenwerken om een ​​lelijke harde huid snel en voorzichtig te verwijderen. Zeer effectief en mooi geparfumeerd met een aantrekkelijke zoete bloesemgeur.

Lees alles over
Hard Skin Removing Balm

€ 9,95


Dry Skin Cream

Dermatonics Dry Skin Cream met 10% ureum bevat de voedende ingrediënten olijf en papaya wat de huid hydrateert en beschermt.

Lees alles over
Dry Skin Cream ►

€ 17,95


Sooting Foot creme

Deze voetcrème kalmeert snel en verlicht jeuk die kan worden veroorzaakt door aandoeningen zoals voetschimmel, diabetes, dermatitis of andere droge huidaandoeningen. Het verwijdert ook tegelijkertijd alle droge of harde huid en kan ook gewoon als vochtinbrengende crème worden gebruikt.

Lees alles over
Sooting Foot creme 

 € 9,95


Deodorising Fizzy Foot Foam

De Fizzy Foot Foam verkoelt, deodoriseert en verfrist hete, vermoeide voeten onmiddellijk. Het produceert een uniek bruisend gevoel om de huid te doen herleven, en bevat menthol en Nieuw-Zeelandse manukahoning.

Lees alles over
Deodorising Fizzy Foot Foam  

 € 7,95


Hand Balm

De handbalsem van Dermatonics biedt een effectieve behandeling voor ruwe, droge handen. Bevat 10% ureum, een natuurlijke vocht inbrengende crème. Het bevat ook papayasap en olijfolie om de huid te voeden.

Lees alles over
Hand Balm

 € 8,95


Sensory Foot Scrub

De veganistische Dermatonics Sensory Foot Scrub lime oil & coconut shell met kokosnoot poetst zachtjes de harde voethuid weg – compleet met essentiële limoenoliën om een ​​stimulerende aromatherapie-ervaring te produceren.

Lees alles over
Sensory Foot Scrub

 € 14,95 


Professionele RVS voetvijl

Fijn product om eelt mee te verwijderen.

Lees alles over
RVS voetvijl

€ 34,95

HOE GEBRUIK JE DERMATONICS?

Voeten wassen of weken

Neem een voetenbad of was je voeten en droog de voeten grondig voordat je Dermatonics aanbrengt. 
Door je voeten te wassen of te weken, wordt de huid van je voeten voorbereid en kan elke vochtinbrengende crème effectiever worden aangebracht.

Trek sokken aan

Trek een paar sokken aan na het aanbrengen van Dermatonics. 
Niet iedereen doet dit, en het is ook niet 100% nodig, maar de voetcrème zal sneller werken als je deze stap doet.


Dermatonics producten bevatten alleen de beste kwaliteit,
natuurlijke ingrediënten.

De Dermatonics-lijn bevat Manuka-honing uit Nieuw-Zeeland. 


Manuka Honing is afgeleid van de Manuka-bloem, afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Wat de Manuka-bloem zo bijzonder maakt, is dat hij maar 2-6 weken per jaar bloeit. Terwijl onze producten slechts een kleine portie Manuka Honing bevatten. Het is bewezen dat grotere doses Manuka een breed scala aan voordelen hebben, waaronder een verbetering van de spijsvertering en het immuunsysteem.

Colloïdale havermout was de vochtinbrengende crème die door de Romeinen werd gebruikt.


De oude Egyptenaren erkenden voor het eerst de heilzame eigenschappen van haver rond 2000 voor Christus en ze werden in de Romeinse tijd gebruikt voor dermatologische problemen. Colloïdale havermout is fijnkorrelig tot een poeder dat vervolgens kan worden gesuspendeerd in een vloeistof met onoplosbare deeltjes; dit betekent dat het de gunstige effecten van de hele korrel kan behouden, maar gelijkmatig door de huid kan worden aangebracht en geabsorbeerd. Dermatonics maakt gebruik van Finse haver die bekend staat om hun hoge bèta-glucaangehaltes die het vochtinbrengende gehalte verhogen. 

Wat is ureum precies?


Ureum is een natuurlijke vochtinbrengende factor in de normale menselijke huid en wordt al bijna vier decennia op grote schaal gebruikt als een actuele vochtinbrengende crème. Men denkt dat ureum ongeveer 7% uitmaakt van de samenstelling van de huideigen NMF's. Crèmes en lotions met 25% ureum blijken bijzonder effectieve vochtinbrengende crèmes te zijn voor de behandeling van anhydrose bij diabetespatiënten in vergelijking met crèmes met slechts 10% ureumgehalte.  

De echte miracle worker in papaja is het enzym papaïne.

Deze tropische vrucht groeit in Azië, Midden-Amerika en Zuid- en Midden-Afrika en wordt vaak gebruikt in schoonheidsbehandelingen voor de huid. Het bevat het papaïne enzym, dat dode huidcellen verwijdert en de aanmaak van nieuwe huid stimuleert. Papaja zit bovendien ook vol met vitaminen zoals B en C en bètacaroteen. De antioxidanten exfoliëren de huid door dode huidcellen te verwijderen. Daarnaast heeft papaja ook een desinfecterende werking!

Olijfolie bestrijd huidveroudering.

Olijfolie helpt bij hydratatie van de huid en zorgt ervoor dat de huid zacht en soepel blijft. Ook wordt er uitdroging mee voorkomen. Olijfolie is zeer rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine E, fytosterolen en polyfenolen. Deze antioxidanten werken zeer effectief in de bestrijding van huidveroudering.