Een ontspanningsmassage is een extra mogelijkheid om het lichaam rust, ontspanning en aandacht te gunnen. Tijdens de massage worden vervolgens huid en spieren gestimuleerd. De doorbloeding en lymfestroom verbeteren, wat onder meer goed is voor de vitaliteit van het lichaam en een goed werkend immuunsysteem.

Ontspannen en uitrusten is belangrijk voor het menselijk lichaam. Door rust en ontspanning kan het lichaam weer herstellen. Het lijf hoeft eventjes helemaal niets, alleen maar lekker te liggen.

Feitelijk word je van een regelmatige ontspanningsmassage gezonder. Doordat spieren, huid en circulatiesysteem worden gestimuleerd, kan het lichaam zich beter herstellen. De spieren krijgen bijvoorbeeld minder de kans om spanning (die kan leiden tot pijn) op te bouwen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en meer zuurstof komt het lichaam binnen.

Ondertussen mag het hoofd ook ontspannen. Dit is natuurlijk prettig, zeker met de drukke levens die we tegenwoordig leven. Daarom is massage ook bevorderlijk voor een goede nachtrust en helpt regelmatige massage voor meer plezier in het leven. Regelmatige massage stimuleert ook de aanmaak van serotonine en dopamine en vermindert juist de productie van cortisol, het stresshormoon.

Het belangrijkste punt is dat ontspanning onmisbaar is voor een gezond lichaam. Wat dan ook jouw manier is, het is belangrijk om soms even los te laten. Massage kan je hierbij goed helpen, want positieve aandacht voor het lichaam is van onschatbare waarde.