Tips om nagels sneller te laten groeien


Tips om nagels sneller te laten groeien o.a. bij de behandeling van schimmelnagels. Hoe beter de nagels groeien, hoe eerder je weer mooie en gezonde nagels hebt. 

De juiste bouwstoffen

Nagels bestaan uit keratine, een eiwit-achtige substantie die nodig is om nagels (en haren!) goed te laten groeien. Aanbevolen wordt om voldoende proteïnen te eten, dit is nodig voor de groei van je nagels. Eet daarom dierlijke producten die rijk zijn aan proteïnen, zoals vis, vlees, zuivel en peulvruchten. Maar ook kiemgroenten, noten en zaden en natuurlijk eieren zijn rijk aan proteïnen. Je kunt ook eiwit shakes nemen om aan je dagelijkse portie proteïnen te komen.

Zorg voor voldoende aanvoer van vitamines, vooral de vitamines A, C en D. Vitamine C zit vooral in citrusvruchten. Je vitamine A-voorraad kun je verhogen door het eten van wortels en zoete aardappelen. Ook lever bevat vitamine A.

Pas op met diëten. Wanneer je te weinig calorieën binnenkrijgt zullen je nagels langzamer groeien. Kijk goed naar je voedingspatroon en zorg ervoor dat je wel alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Eet voldoende fruit (2 stuks per dag) en dagelijks 200 gram groenten. Eet je vegetarisch? Zorg er dan voor dat je genoeg proteïnerijke voedingsmiddelen eet, eventueel aangevuld met eiwitshakes.

Verzorg je nagels goed

Verzorg nagels en nagelriemen goed en waak ervoor dat deze soepel en onbeschadigd blijven. Om dit te ondersteunen kun je nagelriem olie gebruiken zoals Dadi Oil. Deze olie versterkt en verbetert uw nagelkwaliteit en stimuleert de groei van de nagel.

Dadi’Oil is een verzorgende nagelolie die gemaakt is om flexibiliteit, stevigheid en glans te geven aan de natuurlijke nagel en aan de nagelriem. Dadi’Oil is door haar samenstelling van 21 essentiële oliën een fijn product dat gemaakt is om de hele nagelplaat en de omringende huid en nagelriemen te doordringen en optimaal te verzorgen. Het voelt echter niet vettig aan na het intrekken. Dit product helpt je eigen lichaam om ontstekingen te bestrijden en (verdere) aantasting te voorkomen.

Knip en vijl je nagels regelmatig zodat (verdere) beschadigingen aan de nagelrand tot een minimum beperkt worden. Verwijder regelmatig al het door nagelschimmel aangedane nagelmateriaal zodat producten die u gebruikt goed in kunnen werken op de nagel.

Gebruik een goed werkend antischimmel middel om de nagelschimmel te bestrijden en verdere ontwikkeling hiervan tegen te gaan. 

Een goede leefstijl

Zorg voor een goede bloeddoorstroming door je hele lichaam. Dit is niet alleen goed voor een snellere groei van je nagels, maar brengt veel meer gezondheidsvoordelen met zich mee. De beste manier om een betere bloeddoorstroming te krijgen is door meer te bewegen. Zorg ervoor dat je veel lichaamsbeweging krijgt. Goed voor de bloedsomloop in je voeten zijn bijvoorbeeld activiteiten als: tuinieren, wandelen, tennissen en de hond uitlaten.

Nagels groeien sneller bij warmere temperaturen. Hou uw voeten dus lekker warm met bv een kruik en pantoffels, maar voorkom natuurlijk transpiratie!

Zorg ervoor dat je voldoende zonlicht krijgt, ook in de winter. De zon helpt je lichaam om vitamine D aan te maken. Vitamine D zorgt er weer voor dat je nagels sneller groeien. In de wintermaanden kun je eventueel een vitamine-D supplement nemen om het tekort aan zonlicht te compenseren. Zo kun je de uitgroei van kalknagels bevorderen.

Tot slot

Vingernagels van zowel mannen als vrouwen groeien drie keer sneller dan de teennagels, teennagels zijn ook ongeveer twee keer zo dik als vingernagels. Nagels groeien gemiddeld zo’n 0,1 millimeter per dag (dat is 1 centimeter per 100 dagen). Gemiddeld duurt het dus bij een vingernagel tussen de 4 en 6 maanden om volledig uit te groeien, terwijl dit bij een teennagel wel 12 tot 18 maanden kan duren!

De tijd dat een schimmelnagel volledig is uitgegroeid is afhankelijk van hoever de schimmel zich in de nagel heeft begeven. Hoe beter de nagel wordt schoongemaakt (en dus aangedaan nagelmateriaal wordt verwijderd), hoe dieper het anti-schimmelmiddel kan inwerken, hoe beter de nagel groeit en hoe sneller je er van af bent.