21 maart 2021

Zo creëer je perfect gelakte nagels

 Het mooie weer komt er weer aan en we kijken er weer naar uit om onze open schoenen en slippers uit de kast te halen..., of heerlijk met blote voeten in de zee te lopen.
Dus is het nu de tijd om onze voeten extra aandacht te geven en daar hoort voor velen ook het lakken van de nagels bij.

Om perfect gelakte nagels te creëren geef ik hier wat tips.


Neem je tijd
Je nagels lakken is niet iets wat je moet doen vlak voordat je de deur uit gaat, want zodra jij je veters moet strikken en jas moet aantrekken is die mooie manicure meteen verdwenen. Doe het bijvoorbeeld op een zondagmiddag en maak er een chillmomentje van.

 Nagelriemen
Als je nagelriemen er verzorgd uitzien, ziet de rest van je nagel er ook meteen beter uit. Als er op de nagels een vel vanuit de nagelriem doorgroeit over de nagel kan je deze voorzichtig terugduwen met een bokkenpootje. Kijk wel uit dat je je nagelriem zelf niet beschadigd, omdat ze achteraf dan in ergere mate terugkomen. Dit gaat het makkelijkste als je net onder de douche of in bad bent geweest, zodat ze minder vast zitten. Mochten je nagelriemen erg vast zitten aan je nagels, dan is een Cuticle remover een fijn product. Het zorgt ervoor dat je nagelriemen zacht worden. Een pedicure kan deze natuurlijk ook voor je verwijderen. Als deze weg is, is de nagel helemaal glad en klaar voor de nagellak.

 Nagels knippen en vijlen.
Weet je dat nagels vijlen véél gezonder is voor de nagel dan knippen? Door je nagels te knippen, duw je de keratinelagen plat. Vijlen is dan daarom veel beter voor de nagels. Gebruik geen wegwerpvijltjes uit karton, maar een glasvijl. Die gaat levenslang mee en is afwasbaar. Met andere woorden: je kan je tool reinigen en ontsmetten. Vijl in één richting en niet in een zigzagbeweging. Daardoor maak je je nagel zwakker, waardoor ze makkelijker breken of scheuren.

 Knip loszittende velletjes weg
Heb je loszittende velletjes? Knip ze dan voorzichtig af met een nagelriemknipper. Wees zeker dat je knipt en niet trekt! Ik raad je aan de nagelriemen nooit volledig weg te knippen, want deze beschermen je tegen indringende bacteriën.

Gebroken nagel?
Je zult altijd zien dat juist voor die speciale gelegenheid waarvoor je je nagels mooi wilde lakken je nagel inscheurt. Afknippen dan maar en die mooi gelakte nageltjes vergeten? Nee, dat is nergens voor nodig! Met de SOS Nail Repair van Herome repareer je snel en eenvoudig gescheurde nagels. En dat helemaal zelf. Of er nu een scheurtje zit in de rand van de nagel of nagelplaat: de SOS Nail Repair is dé perfecte oplossing! Door je ingescheurde nagel eenvoudig te lijmen, blijven je nagels mooi lang. De uitkomst voor ingescheurde nagels. Je nagel kan door blijven groeien. Je nagel blijft mooi en even lang als de rest van je nagels. Na 90 seconden is de lijm droog en kun je de nagel voorzien van een basecoat of Orly Breathabel.

Ontvetten van je nagel
De nagels moeten goed droog zijn voordat je de lak aan gaat brengen. Dus laat tussen het douchen en het lakken zeker ongeveer zo'n 4 uur zitten. Anders is de nagel nog vochtig en als er dan lak overheen word gedaan is dit een voedingsbron voor schimmels. Je kunt je nagels ontvetten met alcohol, met een watje met een druppeltje thinner, maar het gebruik van een nagellak remover volstaat ook. Deze handeling zorgt ervoor dat je nagellak beter hecht. Zorg ervoor dat je na deze stap niet eerst iets anders gaat doen, want dan zullen je nagels weer vet worden.

Basecoat 
Gebruik altijd een basecoat. Zonder deze basislaag worden de pigmenten van de nagellak opgenomen in je nagels waardoor de nagels uitdrogen en afbrokkelen. Breng je basecoat extreem dun aan. Als je de basecoat dun aanbrengt, droogt het snel op. Je hoeft maar één laagje aan te brengen. De ridge filling base coat van Herome egaliseert bovendien een oneffen of ribbelige nagelplaat. De nagel word dan gladder en egaal. Gebruik je een nagellak als Orly Breathabel dan is een basecoat niet nodig, omdat het een alles in één nagellak is. 

Geen bubbels door te rollen
 Het is je misschien al weleens gebeurt, je bent aandachtig je nagels aan het lakken door voorzichtig meerdere stroken nagellak op je nagels aan te brengen, maar toch verschijnen er vervelende bubbels onder je nagellak. Je had het potje nagellak toch van tevoren goed geschud? Fout! Daardoor komen er juist luchtbelletjes in je nagellak. Zeker voor topcoats is dat funest, omdat er dan lucht in je flesje komt. Dat geeft blaasjes op je nagels. Wel mag je je flesje tussen je twee handen houden en het lichtjes rollen, alsof je een worstje aan het draaien bent. Ziet er een beetje gek uit, maar het doet wel z’n werk.

Hoe moet ik lakken?
Breng altijd 2 of 3 dunne laagjes nagellak aan. Dat is beter dan één hele dikke. Nagellak droogt door de lucht. Als je dik lakt, dan komt het product dat onder op zit nooit in contact met de lucht.
Natuurlijk kun je gedachteloos je kwastje neerzetten en strepen trekken. Voor een ultiem resultaat deel ik een laktechniek.
Zet je kwastje in het midden van je nagel, een halve centimeter van je nagelriem af. Geef minimaal druk op de kwast en beweeg richting de nagelriem, hierdoor valt de vorm van de kwast precies om de nagelriem. Beweeg van het midden naar de linkerkant van de nagel en dan weer van het midden naar de rechterkant van de nagel. Focus hierbij vooral op de zijkanten zodat deze strak langs de nagelriem gelakt zijn. Zet dan een strook in het midden en sluit af door de bovenkant van je nagel te sealen. Zorg ervoor dat je kwastje zo goed als boven je nagel zweeft. Het product raakt je nagel net aan. Wacht niet tot je nagels volledig droog zijn om een nieuwe laag aan te brengen. Je kan het beste gewoon elke nagel lakken. Wanneer je opnieuw aan je eerste nagel bent, zal hij nog een beetje vochtig zijn, maar wel droog genoeg voor een nieuwe laag. Bovendien vloeien de laagjes zo beter in elkaar over en kan je eventuele foutjes makkelijker oplossen.


Uitgeschoten met je nagellak?
Wattenschijfjes en nagellak remover pads; ze maken het vaak erger dan het al was. Je raakt per ongeluk de gelakte nagels, waardoor je nagellak vegen vertoont of er blijven pluisjes van het wattenstaafje aan je nagellak plakken. Wat is dan wel een goede oplossing? Een nail polish correcter pen. Daar kun je heel precies mee werken en gemakkelijk de geknoeide nagellak mee verwijderen zonder je gelakte nagels te verpesten.

Topcoat aanbrengen
Houd je nagellak op z’n plek door een toplaag over je nagellak te smeren die je net over de rand van je nagels laat lopen en het zorgt voor glans. Tijdens het dragen van nagellak slijt de bovenkant. Wanneer je een topcoat aanbrengt, zal de kleur minder snel slijten. Een handige tip om te onthouden is om een laagje topcoat om de dag aan te brengen voor langer plezier van je gelakte nagels.

Lak je nagels niet in de zon
Op vakantie je nagels lakken om er achteraf mee te pronken in je teenslippers, is de normaalste zaak ter wereld. Al doe je dat toch beter in je hotelkamer dan aan het zwembad, want licht en warmte is funest voor nagellak.

Koud water
Om je nagels sneller en glanzend te laten opdrogen, hou je ze even onder de koude kraan of in een bakje koud water.

 Niet blazen
Of in ieder geval niet te hard blazen. Hierdoor droogt je nagellak hobbelig op.

 Nagellak verwijderen
Na 3 tot 4 weken moet je de lak weer verwijderen, want daarna word de hechting van de lak minder en is er kans dat er vocht tussen de lak en de nagel komt. Dit geeft weer kans op schimmel, je ziet dan witte vlekken op je nagel na het verwijderen van de nagellak.
En het is dan ook weer leuk om een andere kleur aan te brengen.

 Sodabadje
Heb je hele donkere nagellak of rode nagellak op gehad, dan is deze kleur vaak moeilijk te verwijderen. Er blijft meestal wat van de kleur achter op je nagels. Wat nu? De oplossing is een warm sodabadje voor je nagels. De laatste restjes kleur lossen hierin goed op en je hebt weer mooie schone nagels.

Bewaar je nagellak niet in de koelkast
Ken je het fabeltje dat je je nagellak in de koelkast moet bewaren? Dat is absoluut niet nodig. Extreme temperaturen zijn funest voor nagellak. Een koelkast is te koud, maar een badkamer waar vaak de verwarming opstaat én er gedoucht wordt is dan weer te warm. Daarom raad ik je aan om je nagellak op een donkere plek op kamertemperatuur te bewaren.

 Te stroperige nagellak, voeg geen nagellakremover aan je nagellak toe
Je haalt je favoriete kleur nagellak uit de kast en dan merk je tot je grote teleurstelling dat deze nagellak erg stroperig is geworden. Zorg daarom dat je altijd nagellakverdunner in huis hebt. Met 2 tot 3 druppels thinner is het probleem meestal opgelost. Verdun je nagellak niet met nagellakremover of aceton! Het is een mythe dat je de levensduur van nagellak kan verlengen door er nagellakremover aan toe te voegen. Doe dat nooit want dan begint de nagellak te schiften en dan is hij klaar voor de vuilnisbak.

Nagellak tips voor korte nagels  
Je bent niet het type dat van lange nagels houdt of je hebt misschien niet zo’n sterke nagels en daarom knip je je nagels het liefst kort. Toch wil je ook graag eens je nagels opfleuren met een kleurtje, kan dit wel? Natuurlijk! Kies alleen liever niet voor donkere kleuren nagellak, daardoor zullen je nagels nog korter lijken. Kies liever voor nude-kleuren of pastelkleurige nagellakjes. Die zullen je zeker niet misstaan.

Vergeet je handen, voeten en nagelriemen niet 
Voed je handen en voeten door minstens drie keer per week je handen net voor het slapen gaan in te smeren met een rijke crème. Vergeet ook je nagelriemen niet. Breng net voor het slapengaan een druppeltje nagelriemolie aan op elke nagel en je zult het verschil snel merken.