21 maart 2022
Maak je voeten lente-klaar met een bananenschil

Zaaaaalig, gisteren was de eerste officiële lentedag van 2022! We hebben al heel wat kunnen profiteren van mooie, zonnige dagen. De temperatuur buiten stijgt, dus wordt het langzaamaan weer tijd om van laarsjes en dichte schoenen naar luchtig schoenen over te stappen.
Alleen: zijn je voeten daar wel klaar voor?...

Als je een banaan in huis hebt is er niets aan de hand ;-)

Uit onderzoek is gebleken dat de schil van een banaan vol zit met aminozuren en vitaminen wat er voor zorgt dat de huid van je voeten weer lekker zacht worden. Wat je moet doen om jouw voeten weer babyzacht te maken is het volgende; wrijf met de binnenkant van de bananenschil over je voetzolen. Daarna is het van belang dat je de werkzame stoffen even zijn werk laat doen door het te laten intrekken. Was je voeten en droog ze goed af. Doe dit een paar dagen achter elkaar en je merkt dat je voeten steeds zachter worden.

Maak een bananenmasker met honing

Om je voeten nog meer te verwennen kun je je voeten en heerlijk bananenmasker geven. Prak een rijpe banaan met een eetlepel honing en smeer je voeten in met je zelf gemaakte masker. Laat het masker zo’n tien tot vijftien minuten intrekken en spoel je voeten daarna  met lauwwarm water af. Hierna week je je voeten vijf minuten in koud water en droog je ze weer af. Smeer je voeten nog even lekker in met een verzorgende voeten crème en jouw voeten zullen helemaal klaar zijn voor de lente!

Geen rijpe banaan in huis?

Heb je nou geen rijpe banaan in huis, dan hebben wij een trucje voor je die je kunt gebruiken om de banaan binnen een uur rijp te krijgen. Leg een banaan met schil op een bakplaat in de oven en bak deze een uur op 150ºC. Nadien laat je deze afkoelen in de koelkast, en de banaan is klaar voor gebruik!

 

Te ingewikkeld om zelf te doen?

Bij Crista Pedicure & Massage kun je ook terecht voor een uitgebreide voetverzorging. 
Laat je verwennen met een luxe voetverwennerij. Eerst een heerlijk voetbad, voetverzorging, voetscrub en als afsluiting een voetenmasker. neem van mij aan dat je voeten daarna heerlijk zacht zijn.