22 januari 2022
Het is Winter

Het is winter. Een periode die bekendstaat om een schrale huid en pijnlijke kloven. We denken er vaak als eerst aan om onze handen goed in te smeren, maar vergeet je je huid en voeten niet? Je hele lichaam moet tijdens de winter goed verzorgd worden. Ben je benieuwd hoe jij je huid, handen en voeten zacht en verzorgd kunt houden tijdens de winter?... 

Winter = smeren, smeren, smeren! 

Bezoek regelmatig de pedicure

De meest effectieve manier om jouw voeten goed verzorgd te houden, is natuurlijk door een bezoekje te brengen aan de pedicure. 
Door regelmatig je voeten vakkundig te laten verzorgen, zullen deze tijdens de koude periode soepel blijven aanvoelen.

Vijlen

De hele dag lopen we op onze schoenen. Deze schoenen beschermen onze voeten, maar zorgen ook voor wrijving waardoor er eelt kan ontstaan. Tijdens de voetbehandelingen wordt dit eelt professioneel verwijderd. Wil je tussen de behandelingen door jouw voeten toch zelf vijlen? Dit kun je doen met een zachte eeltvijl of een puimsteen. Gebruik hierbij geen grove harde vijl en zorg ervoor dat je het eelt van de hielen altijd in de lengterichting vijlt met de kloof mee. Doe je dit niet, dan kun je de huid beschadigen en de kloof open trekken.

Voetenbad

Na een lange koude winterdag is het heerlijk om je voeten even onder te dompelen in een voetenbad. Het reinigt je voeten en zorgt ervoor dat ze soepel aanvoelen. Vul een teiltje met handwarm water en voeg hier eventueel een verzorgende olie of zeezout aan toe. Je kunt je voeten ongeveer tien minuten laten weken in het voetenbadje. Lekker achterover leunen en ontspannen! Denk eraan om je voeten na afloop goed af te drogen, ook tussen de tenen. 
Heb je een wondje, voetschimmel of een dreigende ontsteking? Neem dan geen voetenbad, maar spoel de huid schoon met de douchekop.

Douchen

Was jezelf met de Bodygel van HFL. Een wasgel die de droge of gevoelige huid respecteert!  Deze verzorgende douchegel speciaal is ontwikkeld om de gevoelige huid op een natuurlijke en niet agressieve manier te reinigen. De formule is pH neutraal waardoor de beschermende functie van de huid tegen bacteriën, schimmels en invloeden van buitenaf wordt ondersteund zonder te irriteren. De HFL Bodygel is een weldaad voor de gevoelige en uitgedroogde huid. De douchegel biedt dankzij de actieve stoffen en natuurlijke ingrediënten een verzachtende en effectieve huidverzorging. De HFL Bodygel is tevens te gebruiken om het haar te wassen indien er sprake is van een gevoelige hoofdhuid of roos in het haar.

Scrubben

Om je voeten écht zacht en soepel te houden, is het goed je voeten zo nu en dan te scrubben. Dit kun je doen met een scrubhandschoen of een scrub. Zo verwijder je de dode huidcellen en worden je voeten zijdezacht. In de praktijk gebruik ik de Butter & White Sugar Body Scrub van Ginkel’s met shea butter, plantaardige olie en suiker. Verwijdert op milde wijze dode huidcellen en heeft een diepe verzorgende werking en is niet slecht voor het milieu. Deze scrub is iets zachter voor de huid dan een zoutscrub, simpelweg vanwege het feit dat suikerdeeltjes vaak kleiner zijn dan zoutdeeltjes en (dus) minder ruw zijn. 

Smeren, smeren, smeren

De grootste klacht tijdens de winterperiode is een droge huid. Door je voeten goed in te smeren met een vochtinbrengende crème, kun je een droge huid tegengaan. Ik adviseer je de Dermoleen Creme van HFL. Deze verzorgende crème biedt een aangename en effectieve verzorging voor de droge huid. Tevens wordt de crème vaak als bodylotion gebruikt. De Dermoleen Cream behoudt een goede ph waarde, is vochtregulerend en draagt bij aan de bescherming en hydratatie van de droge huid. Door gebruik te maken van de lichaamseigen stof Ureum wordt er een optimale hydratatie behaalt. Deze stof is herkenbaar voor de huid. De Dermoleen Cream is uitstekend te gebruiken over het gehele lichaam, dus is niet alleen geschikt voor de voeten. 
Wel zo handig!

Heb je een droge, ruwe en rode gevoelige huid, dan kun je dit product perfect combineren met een tweede product van HFL; Roselan Balm. Roselan Balm is een intensief werkend product voor de cosmetische verzorging van de droge huid, kloofjes, eeltplekken, droge vlekken, en de gevoelige huid over het gehele lichaam. Deze zalf ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en verzorgd de diepere huidlagen met behulp van je eigen lichaamsvocht. Dit product is dus uitstekend te gebruiken bij gesprongen huid en maakt de ruwe huid weer zacht en glad. Tevens kan ik je de Sensafin Bodylotion van HFL adviseren, voor de dagelijkse verzorging van de extra droge huid. Deze beschermende bodylotion is speciaal ontwikkelt voor de extra droge huid.

Heb je last van droge voeten en wil je jezelf echt even een verwenmomentje geven? Dan is een voetenmasker een goed idee. Smeer een grote hoeveelheid van het masker op je voeten en wikkel je voeten vervolgens in met huishoudfolie. Doe hier dikke sokken omheen en laat dit een tijd intrekken. Je voeten zullen zijdezacht aanvoelen!

Houd je voeten warm

Een belangrijke tip om je voeten tijdens de winter goed verzorgd te houden, is altijd sokken te dragen. Loop tijdens het koude weer niet op blote voeten, maar zorg ervoor dat je voeten warm en beschermd blijven. Als je last hebt van wintervoeten (rode, gevoelige en gezwollen tenen), dan kun je dit verzachten door het nemen van wisselbaden (afwisselen van koude en warme voetbadjes). Ook kun je je voeten insmeren met de Fresh Gel van HFL. Deze gel bevordert de doorbloeding waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd zoals bij vermoeide en zware benen en voeten. Door de actieve bestanddelen wordt deze gel veel gebruikt bij vermoeide, koude of stijve spieren.  Ook voor soepelere gewrichten, branderige en vermoeide voeten en bij koude handen en voeten. Dit werkt goed tegen kramp, spierpijn en winterhanden en -voeten.