31 december 2021

Voeten hebben in deze natte koude maanden ook extra aandacht nodig.

De warme truien zijn weer uit de kast en onze voeten zitten de hele dag verstopt in warme sokken en in schoenen of laarzen. Vooral bij laarzen en schoenen die niet van leer zijn en bij sokken die niet van katoen of wol zijn, gaan voeten flink zweten. Hierdoor hebben schimmels en bacteriën een perfecte broedplaats om zwemmerseczeem en schimmelnagels te ontwikkelen. Naast deze problemen kan het dragen van dit schoeisel ook leiden tot andere voetproblemen, zoals kloven en eelt. Het is daarom belangrijk om de voeten ook in deze natte koude maanden goed te verzorgen en niet alleen in de periode dat onze voeten voor andere meer zichtbaar zijn...

Mijn advies is om in deze maanden je teennagels niet te lakken. Gebruik juist deze maanden, wanneer je nagels minder zichtbaar zijn, Dadi’Oil om je nagels en nagelriemen goed te verzorgen en bestrijd de eventuele mycose met HFL Solution Spray.
Of laat je nagel juist nu repareren met NCM Sculpture Clear Gel zodat ze straks weer gezond aan de zomer kunnen beginnen.

Wat te doen bij een schimmel infectie:
*
Was je handen goed nadat je in contact bent geweest met je voeten of nagels waar je de infectie hebt zitten. Was dagelijks de voeten met lauw water en liefst met zo weinig mogelijk milde zeep (PH neutraal) welke je goed moet afspoelen. Het is belangrijk dat je je voeten na het wassen goed droog dept, ook tussen de tenen.
*
Was je sokken, panty’s, kousen, beddengoed en je gebuikte handdoeken en washandjes minimaal op 60°C. Op een lagere temperatuur zal de schimmel niet dood gaan. Je sokken, panty’s of kousen dagelijks verschonen. Wissel dagelijks je schoenen zodat ze goed kunnen drogen. Vergeet niet dat je schoenen 24 uur nodig hebben om je transpiratie vocht kwijt te raken.
*
Maak je gebruikte schoenen schoon met schoonmaakazijn aan de binnenkant. Dit bijvoorbeeld m.b.v. een stuk keukenrol of katoenen doek.
*
Gebruik de eventuele crème, talkpoeder of spray volgens voorschrift. Let erop dat de crème niet onbeperkt houdbaar is en de crème na genezing nog 2 weken gebruikt moet worden.

Mijn advies is om HFL Solution Spray te gebruiken in combinatie met Dadi’Oil. Hier heb ik zelf erg goede ervaringen mee. De spray is uniek omdat deze niet alleen via de nagelplaat werkt, maar ook via de huid. De HFL Solution Spray werkt nog effectiever in combinatie met de verzorgende nagelolie Dadi’Oil. Wat veel mensen niet weten, is dat alleen de nagel inspuiten met deze spray niet genoeg is. Het is ook belangrijk om de schoenen die je veel draagt een keer in de week te behandelen en in te spuiten met de HFL Solution Spray.
*
Tijdens een sauna of zwembad of openbare wasruimte, altijd slippers dragen, ook als de infectie genezen is. Een ander kan je ook infecteren, zeker als je een wondje of een lage weerstand hebt. Indien je in een vreemde douche gaat, is dit ook de reden dat je er beter aan doet om badslippers aan te doen.
*
Voor een goede voetverzorging met bijbehorende tips ben je van harte welkom in mijn pedicure praktijk in Voorhout, gelegen op de begane grond met parkeergelegenheid voor de deur.
Doe je voeten een plezier en maak een afspraak!