20 maart 2021

Het is lente!

Ben jij je voeten al aan het klaarmaken voor het warme seizoen? Na de lange winter mogen ze best wat extra aandacht krijgen. Een bezoek aan de pedicure is natuurlijk altijd een traktatie... een momentje voor jezelf. Maak jouw voeten alvast klaar voor de lente en boek een afspraak.

Wil je zelf aan de slag? Zo verzorg je zelf je voeten in 6 stappen:

Stap 1: verwijder nagellak.
Die afgebladderde nagellak kan echt niet meer. Verwijder alle restjes.
Stap 2: neem een voetenbadje.
Vul een teiltje met lauwwarm water. Doe er een scheutje olie bij voor extra zachte voeten. Laat je voeten 10 tot 15 minuten weken. Met een scrub kun je dode huidcellen verwijderen. Vergeet vooral de hielen en enkels niet te scrubben.
Stap 3: verwijder eelt.
De hele winter hebben je voeten verstopt gezeten in gesloten schoenen en dat heeft ze waarschijnlijk niet mooier gemaakt. Nu je voeten zacht zijn door het voetenbadje kun je eelt makkelijk verwijderen met een voetvijl of puimsteen. Wees niet te enthousiast, als je te veel eelt verwijdert, kan het pijnlijk zijn met lopen.
Stap 4: nagels knippen.
Knip of vijl je nagels altijd recht af, om ingegroeide teennagels te voorkomen. Met een bokkenpootje kun je je nagelriemen voorzichtig terugduwen. Smeer je nagelriemen in met nagelriemolie.
Stap 5: smeer je voeten in.
Gebruik een dikke laag crème. Smeer je voeten het liefst 's avonds in en trek daarna katoenen sokken aan zodat de crème goed kan intrekken.
Stap 6: lakken en bijhouden.
Een vrolijke kleur nagellak op je nagels zorgt ervoor dat je voeten er een stuk verzorgder uitzien. Vergeet de verzorging van je voeten niet bij te houden. Als de zon doorbreekt, zijn jouw voeten er klaar voor.

Zijn jouw voeten al klaar voor open schoenen?