21 maart 2023

Eeltsokken onder de loep

Gisteren is de lente begonnen en dat betekent dat je voeten zich weer mogen laten zien zodra het zonnetje weer heerlijk gaat schijnen.
Maar voordat je je voeten bevrijdt uit die dichte schoenen en ze hult in een leuke hak, sandaal of slipper, is het toch fijn als ze eeltvrij zijn...

In het buitenland is de eeltsok een bekend product en wordt veel gebruikt om eelt te verwijderen.

In Nederland wint de eeltsok ook snel aan populariteit.

Eelt is niets anders dan een laag dode huidcellen. De eeltsok laat deze dode huidcellen uitdrogen zodat het van je voeten kan vervellen.

Hoe dik en hardnekkig het eelt ook is: dankzij zo'n eeltsok laat al die overtollige huid in de dagen nadat je het masker hebt aangebracht langzaam maar zeker los. Na 3 dagen begint het vervelproces. Naargelang de hoeveelheid eelt die aanwezig is op de voeten kan dit tot 10 dagen (meestal 7 dagen) duren. Dus niet plannen als je een spannende date of vakantie op korte termijn hebt staan in je agenda.

Eeltsokken bevatten exfoliërende ingrediënten. Alle Chinese eeltsokken bevatten de goedkope fruitzuur glycol en als dit in verkeerde hoeveelheden wordt toegepast in de gel heb je een slecht werkende eeltsok. Salicylzuur is een duurdere exfoliant en heeft een betrouwbaardere werking. Salicylzuur wordt in veel premium cosmetica artikelen gebruikt.

Experts zijn niet lyrisch over deze trend, omdat het blaren en ontstekingen kan veroorzaken. Als je op je voeten eczeem, psoriasis of uitslag hebt wordt het gebruik van eeltsokken afgeraden, omdat dat het kan verergeren.
Lees de gebruiksaanwijzingen goed en gebruik het middel volgens de adviezen.

Eelt = goed

Pas op dat je niet al het eelt van je voeten weghaalt. Een klein laagje eelt is goed voor je voeten, het biedt een natuurlijke bescherming op de drukpunten van je voeten. Te veel weghalen kan zorgen voor pijn bij het lopen. Dat is niet wat je wilt, toch?

Vind je deze doe-het-zelf thuismethode lastig, omdat je de onderkant van je voet niet optimaal kan bekijken? Een tweede persoon kan dit wel. Trakteer jezelf dus eens op een echte professionele voetverzorging bij Crista Pedicure & Massage! Daarna zul je merken dat het veel makkelijker is om je voeten zelf netjes bij te houden. Om het zelf bij te houden raadt ik je hiervoor een ouderwetse puimsteen aan. 'Scrub daar iedere week je voeten mee na het douchen om te voorkomen dat je een eeltlaag opbouwt.

In mijn volgende nieuwsbrief leg ik je uit hoe je een puimsteen gebruikt.