17 september 2023

Eelt verwijderen met een puimsteen, (hoe) werkt dat? 

Een puimsteen is een blokje vulkanisch natuursteen dat vrij grof aanvoelt. Het poreuze materiaal is heel licht en heeft door alle gaatjes en kleine randjes aan de oppervlakte een schurende en peeling werking op de huid. Deze werking is al sinds de oudheid bekend, (hoe) werkt dat?

Terwijl je de puimsteen over je eelt beweegt, schraap je daarmee telkens een laagje van het eelt weg. Door deze behandeling elke dag of week te herhalen, krijg je uiteindelijk zachte voeten zonder eelt. Ook voorkom je ermee dat nieuwe eeltlagen doorgroeien. Een puimsteen heeft daarmee ook een preventieve werking.
Deze behandeling herhaal je regelmatig, totdat je huid weer heerlijk glad aanvoelt.

6 redenen om een puimsteen te kopen
Ideaal voor gevoelige eeltplekken op je voeten of handen.
• Verwijdert dode huidcellen met slechts lichte druk.
• Gaat lang mee.
• Eenvoudig schoon te maken.
• Goedkoop in aanschaf.
• 100% natuurlijke steen, milieuvriendelijk.

Wat is het voordeel van een puimsteen?
Het grootste voordeel van een puimsteen is de natuurlijke manier waarop je er thuis zelf eelt mee verwijdert. Je maakt de huid van je
voeten al binnen enkele keren gebruik mooi glad, zonder risico op beschadigen van je huid. Een ander voordeel van puimsteen is dat hij naarmate je hem vaker gebruikt, steeds minder grof aanvoelt. Dat maakt het mogelijk om er later ook de meest gevoelige delen van je voet en tenen mee te kunnen behandelen.

Hoe gebruik je een puimsteen?
Je gebruikt een puimsteen door hem met lichte druk over je eelt te bewegen. Stop na enkele keren en herhaal dezelfde handeling de volgende dag.
Tip: Neem voor het beste resultaat elke keer voor gebruik een douche, bad of voetenbad. Volg het onderstaande stappenplan voor het gebruik van een puimsteen.
Stappenplan voor het beste resultaat met een puimsteen
1. Neem een warm voetenbad van 10 minuten.
2. Kijk of je eeltplekken zacht aanvoelen.
3. Maak de puimsteen nat met warm water.
4. Wrijf met lichte druk in cirkelvormige bewegingen over je eeltplekken.
5. Spoel je huid af en herhaal de behandeling nog een keer.
6. Spoel tussen de verschillende bewegingen ook de puimsteen regelmatig af.
7. Droog je huid af.
8. Breng een hydraterende crème aan op de behandelde plekken.
Tip: Ben je klaar met de behandeling en heb je je voeten ingesmeerd met een vochtinbrengende crème? Trek dan sokken aan. Op die manier verbetert en versnel je het resultaat.

Wat kun je na de behandeling met puimsteen verwachten?

Wanneer je de huid van je voeten na elke behandeling goed verzorgt met een laagje vochtinbrengende crème, geniet je snel van een heerlijk zacht aanvoelende huid. Het resultaat verbetert nog meer als je het elke dag herhaalt, totdat je eeltlaag helemaal weg is. Je huid gaat weer glanzen en voelt uiteindelijk zacht en soepel aan. 

Doet het pijn om een puimsteen te gebruiken?
Nee, het gebruik van een puimsteen is niet pijnlijk, zolang je niet te lang of te hard over je huid wrijft. Mijd de gevoelige plekken waar weinig tot geen eelt zit. Als je te hard wrijft, kunnen er kloofjes ontstaan die gemakkelijk infecteren.

Andere functies van puimsteen
Puimsteen kun je niet alleen voor je eeltplekken gebruiken. Het materiaal heeft bijzondere eigenschappen, waardoor je het ook voor allerlei andere klusjes kan gebruiken.
Ontharen met puimsteen
Met een puimsteen is het mogelijk om jezelf op een natuurlijke en zachte manier te ontharen. Wil je dit doen? Volg dan dezelfde werkwijze als bij eelt verwijderen. Neem een warme douche of bad en maak de puimsteen nat. Wrijf in cirkelvormige bewegingen over de behaarde huid.
WC schoonmaken met puimsteen
Een puimsteen is een perfect middel om hardnekkige bruine vlekken of kringen van je wc-pot te verwijderen. Voor het beste resultaat besprenkel je de puimsteen met wc-reiniger. Maak vervolgens schrobbende bewegingen totdat de kring of streep verdwenen is.
Pluisjes of haren van kleding halen
Een puimsteen is heel geschikt om pluisjes en haren van kleding te verwijderen. Leg je kledingstuk plat neer en wrijf in cirkelvormige bewegingen over je kleding. Gebruik hiervoor een droge puimsteen. Hard duwen is niet nodig.


Hoe vaak gebruik je een puimsteen voor het beste resultaat?
Wanneer je nog een vrij dikke eeltlaag hebt, gebruik je een puimsteen gerust elke dag. Herhaal de behandeling totdat je tevreden bent over het resultaat. Je voeten zijn weer glad en lekker zacht. Gebruik je puimsteen daarna tenminste een keer per maand. Zo blijft je huid eeltvrij en geniet je van blijvend mooie voeten. Loop je veel, of heb je een staand beroep? Dan mag je een puimsteen vaker gebruiken.


Een puimsteen goed onderhouden doe je zo
Een puimsteen heeft een klein beetje onderhoud nodig om er hygiënisch mee te werken. Ook verleng je de levensduur wanneer je een puimsteen goed onderhoudt. Gelukkig is het erg gemakkelijk:
• Maak de puimsteen na gebruik schoon met een borstel, terwijl je de puimsteen onder stromend water houdt. Een beetje zeep helpt vaak om alle dode huidcellen goed te verwijderen.
• Laat je puimsteen na gebruik of schoonmaken weer helemaal droog worden. Een puimsteen met een touwtje is hiervoor heel handig. Door de steen goed droog op te bergen, voorkom je dat er bacteriën gaan groeien.
• Leg de puimsteen af en toe vijf minuten in een pan met kokend water. Bij regelmatig gebruik doe je dit elke twee weken tot een maand.
• Gebruik steeds andere delen van de puimsteen. Zo voorkom je snelle slijtage op één plek.


Wanneer moet je een puimsteen vervangen?
Een puimsteen is een steen die langzaam slijt. Elke keer wanneer je een laagje eelt verwijdert, verdwijnt er ook een klein laagje van de puimsteen. Je merkt vanzelf wanneer je puimsteen vervangen moet worden. Het oppervlak wordt te glad om nog effectief eelt te verwijderen, of je merkt dat de steen te klein wordt om hem nog goed vast te kunnen pakken. Op dat moment kun je het beste een nieuwe puimsteen kopen.